https://mobirise.com/
BOMEN EN LANDSCHAPPEN

Bomen hebben altijd ons landschap bepaald, dit lijkt een evidentie en iedereen schijnt het erover eens te zijn. Iedereen heeft er ook een mening over, iedereen heeft er zijn waarheid over.

Het is een soort evidentie die er altijd is, tenzij de kmo-zone, shoppingcentrum, vervoersroute, verkaveling, oprit of aanbouw plots ook een plaats wil in het landschap. Dan verdelen meningen zich, worden emoties aangesproken die de eeuwenoude collectieve strijd tussen behoud en evolutie weer doen oplaaien.


Denkoefeningen die weer alles in vraag stellen, of we nu voor behoud of voor evolutie zijn. In het beste geval is het voer voor de filosofen om na lange vraagstelling een notendop af te leveren waar iedereen zijn waarheid in vind, in het slechtste geval vind iedereen het erg "maar...".

Ooit heb ik ergens gehoord dat de maatstaaf voor de ontwikkeling van een maatschappij de uiting is van de aandacht en zorg die het besteed aan de levenskwaliteit van zijn mensen en omgeving, tja van de Maya’s tot nu zijn er tal van positieve en negatieve voorbeelden van de voor en na's van dat idee maar ook van hoe een "-isme" het telkens weer kan verpesten.

Laten we het erop houden dat er hoop is zolang de motivatie van mensen om dokter, advocaat, boer, of zelfs boomverzorger te worden, er is omdat ze door hun passie, de tijd nemen om de spelregels te bestuderen van bepaalde levensbelangrijke systemen, en zich doorgaans laten verwonderen door zowel de complexiteit als de eenvoud der dingen.