Professionele boomverzorging
IGNORANCE

Kijk, weer een slecht ingelichte klant. Waarschijnlijk was de vraag: “ doe er wat af, verkleinen dat ding...” en waarschijnlijk midden in de winter.
Een opeenstapeling van fouten veroorzaakt dit beeld.
Een verzwakte “boom”, droge lente, hete zomer en helaas verlies je dan bij deze soort gokwerken. Het juiste moment om te snoeien is nadat de boom weer op gang komt, en voor deze kerselaar was dat zelfs na de vruchten dracht.
Als vakpersoon ben je verplicht je klant op de consequenties van zijn vraag te antwoorden, altijd beleefd en vriendelijk, dit is verlies voor al de partijen, de boom in de eerste plaats. Gent 2016

kandelaberen-dode-boom-boomknoeien-bijzondere-boomwerken
kandelaberen-inrotting-boom-stervende-boom-bijzondere-boomwerken

Dit zou iedereen moeten zien als ze het woord “kandelabaren” of kortwieken in de mond nemen, een beetje als die foto’s op pakjes tabak :-). Bomen hebben het zo lastig met deze soort praktijken! Wij moesten uiteindelijk deze boom weghalen, wegens afgestorven. Jammer want het duurt weer zo lang vooraleer er weer een mooi exemplaar zijn plaats kan innemen.

Een rustige standplaats die toch een paar eigenschappen heeft van de boom zijn natuurlijke habitus, zijn zowat minimum “eisen” die een vitale boom nodig heeft.
Hier is kosten nog moeite gespaard om de architectuur te laten gedijen, mooi,
wat de boom betreft is de ontwaarding van 12.000 staande waarde naar 2.000 euro brandhout gezakt.

Boomwaarde
Boompje dood 6 maand na aanleg parking

Boompje dood 6 maand na aanleg parking.

De boom had 40 jaar nodig om te worden wat het was. Dit formaat van boom vervangen zou 7.000 euro tot 10.000 euro kunnen kosten (zonder ons te binden en enkel als vb.).

De devaluatie van de eigendom kan 2.500 euro zijn

Pleinmeubilair

Elk jaar worden deze eiken samen met honderden andere stadsbomen, nodeloos aan hun bovenste levenssysteem "verzorgd", vaag heeft men ergens een gevoel van "groene meerwaarde" die moet worden "onderhouden". Indien men zo blijft weigeren de spelregels van deze organismen te respecteren (zie ignorance) dan kost dit op termijn inderdaad veel "groen" geld.
De eiken op deze foto zullen zich nooit kunnen ontwikkelen en dus ook geen echte meerwaarde geven aangezien ze nu al verzwakt en kwijnend het bewijs leveren dat dit systeem niet werkt.
Oplossing: pak het vakkundig in de diepte en de breedte aan om zo een blijvend voorbeeld te worden van het juiste groenbeleid en laat zo een paar sterke beelden na voor de kuierende achterkleinkinderen.

Pleinmeubilair