https://mobirise.com/

PROJECTEN
HIER LATEN WE U EEN PAAR STALEN ZIEN VAN ONS WERK. 

Om u een idee te geven wat we met bomen zoal kunnen en wat u mag verwachten. Elke boom en plek is uniek vandaar dat deze pagina voortdurend wordt uitgebreid.


We willen particulieren en vakmensen ten sterkste erop wijzen dat een "beetje" info soms een gevaarlijk iets kan zijn, indien men dit verkeerd in de praktijk omzet, en dat is dan jammer voor alle partijen. Factoren zoals bodemtype, omgevingsfactoren, seizoen, boomtype, geschiedenis, grondwaterstanden, en nog veel meer bepalen het scenario van elke boombegeleiding. Daarom zijn we ook masters in treetechnology. We assisteren en adviseren de eigenaar van de boom, maar eigenlijk op termijn is de boom onze klant.


The arrival of the 15 Ginkgo’s

Something we love to do!

Dismantling a willow tree

People wonder sometimes what exactly it is we do. Usually we are out helping trees to survive and thrive, sending them happily into the future. But this very old willow, had sadly been heavily pollarded since the nineties, by Gold diggers inc. . Last week when the sap started rising, the client called to say the tree had started splitting at the base, and it was indeed becoming unsafe. In all humility it's always a sad day when on these kind of funeral jobs, and the amount of life that that tree has produced in its lifetime, is beyond imagination, those and more are but a few of the thoughts that cross my mind when having to be up there. Good bye Willow and thank you.

Garden restauration project

This kind of aproach we use, brings in the views and the light needed to give a great framework and backdrop, to start creating your ideal garden.

EEN BLIJE LIRIODENDRON
EEN BLIJE LIRIODENDRON

Eén van onze mooiste aanplanten van Bijzondere Boomwerken in oktober 2003, dit beeld van een blakende start voor deze Liriodendron op zijn nieuwe plek, is teken dat al de voorbereiding en opvolging nodig zijn voor een blije klant (boom) en plantheer.

EEN VITALE NAVERZORGDE LINDE
EEN VITALE NAVERZORGDE LINDE

Lees meer

WORTELS BESCHERMEN
WORTELS BESCHERMEN

Om de bodem/wortels te beschermen tussen de bomen lieten we een tijdelijke weg aanleggen om de vrachtwagens en kranen te laten over rijden.

Het is wel een hele berekening en vergt vakwerk om dit neer te leggen, dus haal een vakman in uw tuin !

boom-demontage-vellen-rooien
Boom demontage vellen rooien

Heel af en toe wordt er een boom door ziekte of verzwakking afgekeurd, en kan hij op de koop toe nergens veilig vallen ( bvb: kleine stadstuinen van 4m op 4m. Dan demonteren we de boom in handelbare stukken, en komt alles gecontroleerd met touwen naar beneden. Hove, Antwerpen 2016.

grote-bomen-verplanten-100jaar-Dossin-Mechelen
Grote bomen verplanten 100jaar Dossin-Mechelen

Eén van onze mooiste projecten die van 2010 tot 2015 liep. Het verplantten van 4 meer dan honderd jaar oude lindes op de site van het museum van de holocaust en mensenrechten, in Mechelen. De voorbereidingen waren zeer precies te noemen (boomchirurgisch precies! :-) ), en vandaag heeft al dat werk zijn vruchten afgeleverd. Onze kennis, samenwerking, draaiboek, hard werk en passie heeft er voor gezorgd dat deze bomen het uitstekend doen. Een gemiddeld gewicht van 8 ton hebben ze samen een afstand van 100m afgelegd. Twee jaar voorbereiding en drie jaar nazorg.

boxy-house-boom-deurle-maarten-van-severen-boombegeleiding-bouwwerven
boxy house boom deurle maarten van severen boombegeleiding bouwwerven

Dit is écht een kwestie van “Please! Don’t do this at home!” Ik kon dit enkel verwezelijken door totale autonomie en een directe samenwerking met de architect. Het was een eer en plezier, maar de regels hiervoor zijn zo strak dat niet zomaar iedereen dit kan uitvoeren! Meerdere collega’s verklaarden mij gek, maar als je de hoogste normen mag hanteren blijkt het achteraf nog mee te vallen. Dit is een compromisloos project, enkel voor de grotere budgetten, kwaliteit en schoonheid hebben nu eenmaal een prijs.
Wij assisteren op jaarbasis behoorlijk wat architecten, projectontwikkelaars en particulieren in het bouwen tussen bomen, al 20 jaar hebben we ons daarin gespecialiseerd. Deurle 2005

boom-door-huis-jo-tailleu-
Boom door huis jo tailleu architect

Hier hebben we weer een topgast als Jo Tailleu mogen ondersteunen, en de boom is helemaal blij. Jo weet ondertussen heel goed wat wél of niet kan en roept ons telkens in als er bomen in de buurt zijn. Gent 2013

boombegeleiding-bouw-advies-bijzondere-boomwerken
Boombegeleiding bouw advies bijzondere boomwerken

Naast dit soort plannen krijgt de opdrachtgever een uitgebreid verslag van de staat van bevinding van wat er is ( boom inventarisatie ) een beheer plan, een advies en werkgang in verband met wat kan en vooral wat niet kan mbt het bouwen tussen bomen. Het moment u onder de kruin van een boom iets wenst te veranderen, in de breedste zin van het woord, zal er iets veranderen voor de boom. Laat een expert u uitleggen wat wél of niet kan; vertrouw op jarenlang vakmanschap en een soms creatieve en logische kijk. Urbanisatie planning buro Brussel 2017

boom-opkronen-opsleunen-snoeien
Boom opkronen opsleunen snoeien

Wij brengen soms meer lucht en licht binnen. Eén techniek daarvoor is de boom “opkronen” of “”opsleunen”. Even een voorbeeld om dat te duidden.
Knokke, Lente 2017